perjantai 22. elokuuta 2014

4. Monipuolista liikuntaa

Hei! Kerron teille nyt vähän eilisen tapahtumia ja fiiliksiä.
Otsikon nimi tulee juuri siitä monipuolisesta liikunnasta jota tänään harrastelin. Koulussa aloitettiin jalkapallolla.
Yritin myös kuvata MyDayn mutta se sitten hieman jäi kun unohdin kuvailla niitä tärkeimpiä pätkiä pävän kulusta.

Koulun jälkeen suuntasin postin kautta kotiin. Kävin postista hakemassa mun uudet kisahousut jotka tosin ovat käytetyt mutta todella hyvässä kunnossa silti.
Olen oikein innoissani kun pääsen niitä testaamaan parin viikon päästä kauden ekoissa kisoissa!

Takasin siihen mihin oli tarkoitus edetä tässä tekstissä...
Eli lähdettiin joskus viiden maissa juna-asemalle päin hakemaan kaveria joka tulisi meidän kyydillä tallille. Kun päästiin tallille hengailin siinä hetken ja auttelin ekat tuntilaiset selkään, jonka jälkeen lähdin hakemaan Lastua sisään harjattavaksi. Lastu on siis suokkitamma jota alan syyskuussa varsinaisesti vuokraamaan. Heppa on kaverini ja autan mielelläni kaikessa tähän elukkaan liittyen.
                Harjailin siinä Lastua kunnes laitoin varusteet päälle ja kypärän päähän.
Suunnattiin sitten kentälle koska maneesi oli varattuna. Aluksi hepalla oli suurenmoinen ongelma seistä paikallaan kun yritin nousta selkään joten pyysin äidin apuun. Lopulta pääsin kuitenki selkään.
Kävelin jonkin aikaa pitkin ohjin kunnes aloitin ravaamisen.

Lastulla oli sopivasti energiaa joten se ei mennyt liian lujaa eikä liian hitaasti. Ravailin molempiin suuntiin kunnes menin alakentälle ottamaan laukat kun yläkentälle oli tullut pari muuta juoksuttamaan yhtä toista heppaa.

Tulin pariin otteeseen pientä kavalettia, ravissa ja laukassa. Otin vielä parit lyhyet laukat ja aloin loppuverkkaamaan. Ei ollut tänään fiilistä ratsastella sen enempää, katselimpahan vain että heppa kuuntelee.

Lähdettiin talliin päin ja äiti hoiti Lastun pois kun menin siivoamaan tarhan. Kun tulin takaisin äiti vielä harjaili ja rapsutteli sitä joten kävin kurkkaamassa miten mun vakkarituntia edeltävillä meni. Tänään mulla oisi ratsuna Audi ja suunnitelmissa oli lähteä hyppäämään maastoesteitä.
                Kun kaikki olivat saanneet hepat pihalle ja nousseet kyytiin, lähdettiin köpöttelemään metsään päin. Mietiskeltiin siinä samalla kuinka maastoilu on paljon monipuolisempaa niin hevosille kuin ratsastajille. Pian saavuttiinkin ensimmäiselle ravipätkälle...luuletteko oikeasti että se minään ravina pysyi? Äkkiähän se siitä laukaksi muuttui kun ope oli että "no laukatkaa ny vaa".

Sujui oikein hyvin ja kaikki oli hallinassa...vielä.
Päästiin hetken kuluttua ekoille esteille, jotka olivat oikeastaan pelkkiä kaatuneita puita.
Menin Audilla kärjessä hetken. Epäröitiin sitä puunrunkoa vaan sadasosa sekunnista ennen kun oltiin jo lennetty se yli. Siinä se hallinta meni samalla. Ihan vaivalloisesti saatin hepat hidastamaan mutta ohjaus kyllä viel pelasi.
Hyppäiltiin niitä paria kaatunutta puuta vielä jonkin aikaa jonka jälkeen mentiin tien kautta seuraavaan paikkaan joka oli vähän jyrkempi ylämäki. Tähän kyseiseen ylämäneek oli kaatunut pari pientä puuta. Kiivettiin ensin mäki ravissa joka muuttui taas laukaksi ja ylhäällä mäen päällä jatkettiin polkua pitkin.

Toisen kerran kun tulimme saman mäen niin että edellä menivät Valtteri ja afekt, sekä Kaisa ja Sami. Perässä tultiin minä Audilla ja Heidi Herballa. Selvittiin hengissä mäki ylös mutta sitten alkoi tapahtua. Audi kiihdytti polulla jotta saisi Afektin ja Samin kiinni, mikä päätyi siihen että melkein törmättiin puuhun. Audi oli nimittäin menossa vasemmalle ja minä oikealle. Juuri viime sekunnissa väistettiin puuta oikealle.
Se oli ihan sairaan pelottava kokemus mutta silti jotenkin niin hauska ja jännittävä.

Tultiin alas tielle ja otettiin vielä viimeinen laukka ja suunnattiin polkua pitkin kotiin. Polulla otettiin loppuravit ja loppumatka käveltiin jotta hevoset hieman rauhoittuisivat.

Tämä oli kaikin puolin hyvä maasto ja adrenaliinia ja vauhtia täynnä. Olisi kivaa päästä uudestaan ja niin me luultavasti teemmekin.
Tallilta kotiin päästyämme menin vain suihkuun ja söin pari leipää jonka jälkeen nukkumaan koska kello oli jo lähemmäs yhtätoista.
Nytkin kello alkaa olemaan aika paljon joten lopetan varmaan tämän postauksen tähän :) Kiitos kun jaksoit lukea ja anteeksi ettei ollut kuvia kun en saannut ketään kuvaamaan kun Lastulla menin.
Nyt se ois moi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti