sunnuntai 6. joulukuuta 2015

19. Kuolaimen vaihto

Heissansaa kaikki!

Halusin kertoa bloginkin puolelle meidän varusteiden muokkauksesta. Instagramiin olenkin tämän asian jo julkistanut.

Eli tultiin ratsastuksenopettajani kanssa siihen tulokseen että voitaisiin kokeilla eri kuolaimia estetunneille jotta sen jarrun saisi toimimaan. Nyt saattaa kuulostaa siltä että laitetaan vaan rautaa enemmän suuhun niin sitte pärjää. Tässä ei siitä kumminkaan ole kyse. Ollaan kokeiltu monta eri kikkaa ja konstia mutta ei tunnu auttavan. Istunnalla en vain saa hidastettua mitenkään. Eikä se ohjissa roikkuminen paljoakaan hyödytä. Hevonen ei radalla tahdo kuunnella puolipidätteitäkään yhtään tolla normi kolmipalalla.

Joten noin kaksi viikkoa sitten yhdessä opettajan kanssa kerättiin nippu eri kuolaimia ja joukossa taisi olla Baucher, Olympia, Pelham ja Waterford. Päätettiin ekana kokeilla Baucheria. Opettajani meni ensin selkään ja kun pari kierrosta oli mennyt niin älysin että oltiin laitettu se väärin päin kiinni suitsiin :DDd

Kännykkälaatua :DDd

Joten huomautin siitä ja ope pyysi laittamaan Pelhamit  kiinni suitsiin. Hain samalla toiset ohjat koska deltoista ei ollut vielä hajuakaan.
Joten ope taas ratsasti eka ja totesi Pelhamin hyväksi. Rakensin maneesiin esteen (n. 60cm) jota he tuli pari kertaa molempiin suuntiin ja sitten pääsin itse kyytiin. Pakko myöntää että ero tällä kuolaimella ratsastaessa on suuri! Hevonen tuntuu paljon kevyemmältä ja miellyttävemmältä ratsastaa.

Tämän viikon torstailta :)

Nyt ollaankin tosiaan löydetty pelham-deltat (onneksi), joten ei tarvitse tapella kaksien ohjien kanssa esteillä. Mulla on myös jotain videota viime torstain estetunnilta jossa huomaa miten rauhallinen on. Vertauksena myös vähän vanhempia videoita missä normi kuolain.


Postaus alkaa olla lopuillaan ja haluan taas kiittää teitä siitä että luitte tämän tekstin. Toivon myös että piditte tästä ja jos teillä on ehdotuksia postauksiin niin kertokaa ihmeessä! Minä kuittaan.

-Jessica

4 kommenttia:

 1. jee kiva ku bloggaat taas ! :) normi tallipäivärutiineja/kuulumisia olis kiva kuulla, joku videopostauski olis tietty iha jees!:D voisit kans kertoo siit viikost ku menit joka pv herbal et mitä teit jne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo päätin nyt ryhdistäytyä tämänkin suhteen :DD Ja pitää kattoa mitä saan väsättyä! Kiitos ehdotuksista!

   Poista
 2. Todella hurja ero kyllä kun kuolaimet vaihtoi! Näyttikin paljon paremmalta tuon radan ratsastaminen noilla uusilla kuolaimilla! :)

  VastaaPoista
 3. Tossa sun ratsastuksessa ei oo mitään mikä ois lähelläkään istunnalla hidastamista.. Keikut vaan kyydissä peppu ja kädet ylhäällä vaikuttamatta mitenkään hevoseen. Kehitystä kyllä huomattavissa uusissa videoissa! Jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista