sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

27. Tampajan tallilla 9.4

Heissuleveii! Nyt tulee piiitkästä aikaa kisapostauksen tyyppistä sisältöä. En itse niinkään kutsuisi kisoiksi kun kyseessä oli rataharjoitukset, mutta lajittelempa silti kisapostaukseksi.

Eli käytiin siis Tampajan Torpedojen järkkäämissä esteharkoissa ja hypättiin 60-70cm ja 80-90cm. Pakko sanoa että meni paaljon, paljon paremmin kuin mitä luulin. Herba kun oli torstaina hyppärillä ollut aivan järkyttävä ohjus :D Nimittäin jos oli yhtään pitempi tie esteelle niin ampasi kun tykinkuula. Olihan se aika huvittavaa, mutta voihan se vaarallistakin olla jos esteet nousee korkeutta paljonkin. Osasyy tähän käytökseen voi tosin olla kevät ja ekat kiimat vuoteen... Onneksi nyt on ollut kiimaviikko loppusuoralla ja tilanteen pitäisi rauhoittua. Astutetaan varmaankin uudestaan seuraavassa kiimassa, kun todettiin että Herba on mukavempi käsitellä ilman niitä.

Ennen kun onnistun poikkeamaan postauksen aiheesta aivan liikaa, siirryn kirjoittamaan siitä mistä pitikin...niistä harkoista.
Perjantai-illalla Ellu saapui meille yöks ja putsailtiin vähän varusteita. Mm. mun saappaat, Herban estesuitset ja panssari.
Lauantaina aamulla lähettiin vähän kymmenen perästä tallia kohti. Herba oltiin jätetty sisälle aamutallissa joten siirsin vain boksista käytävälle. Pakko myöntää että vähän järkytyin kun harjailin ja harjasin hieman etupolven yläpuolelta ja Herba vinkas kuin palosireeni ::D Nyt jälkeenpäin meinaan nauraa kippurassa tilanteelle, mutta sinä hetkenä säikähdin. Noh eipä kummempia kuin että jatkoin harjailua ja meni ihan jees.

Käveltiin ratsailla Aman kanssa Tampajalle kun oli n. 3km matka, niin ei kopilla tarvinnut lähteä.

Paikalle saavuttuamme annoin äitille rahaa, jotta hän voisi käydä maksamassa lähtöni. Äiti kun oli jo aikaisemmin saapunut paikalle Ellun ja mun serkun kanssa autolla. Lähdin kentälle kävelemään jotta Herba vähän saisi pohtia missä ollaan.

Hetken päästä aloin verkkailemaan ravissa molempiin suuntiin ympyröiden kera. Päätavoite oli saada Herba rennoksi avuille, mikä tota noin...ei onnistunutkaan ihan oppikirjan mukaisesti :') Tamma olisi erittäin mieluusti esittänyt kaikki maailman pomput ja loikat, jotta ei tarvitsisi työskennellä vakavissaan. Oli ihan hyviäkin pätkiä seassa jotka ovat plussaa. En minä nyt hirveästi edes piitannut neidin showsta, lähinnä pidin sitä huvittavana. (Tää alkupostaus on muuten aika tylsä ja kuvaton).

Laukkaverkka oli entistäkin huvittavempi, kun niitä pomppuloikkia tuli enemmän kuin ravissa. Laukanvaihdot ois myös ollu tosi cool...

Hypyt sujui aika jees verkassa, kuten myös radalle siirryttäessä. 60-70 rata meni ihan rauhassa ja suurin osa askeleista osu. Ysieste tosin kolahti alas kun tuli vähän pitkänä, niin takajalat kolhas. Muuten oon TOSI tyytyväinen Herbaan ja itseenikin. En mennyt mukaan siihen kiireiseen touhuun mitä yleensä ollaan esitetty, vaan pysyin rauhallisena ja vaadin hidastamaan.

80-90cm meni vieläkin paremmin kuin edeltävä rata. Lukuunottamatta omaa aivojen hitautta nelosesteelle. Aikaisemmalakin radalla olin meinannut unohtaa miten nopeasti este tulee eteen joten tuli pikkasen äkkinäinen hyppy.

Loppuverkassa Herba oli ihan superkiva ratsastaa. Alko löytymään pyöreyttä ja takajalat aktivoituivat jonkin verran. Laukkakin pyöri ja tasainen muoto säilyi. Länttäänpä tähän alle kasan kuvia joita Ellu otti:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. On se rakas <3
Elina käveli Herban kotiin Tampajalta kun itse olin niin laiska etten jaksanut. Lähdin autolla äitin ja serkun kanssa. Sillä välin kun odottelin että Ellu saapuu heppani kanssa, siivosin kaappini ja laitoin alimman hyllyn järjestykseen. Löytyipä ihan helkkaristi muovipusseja :DD Hoidin Herban pois kun hän saapui paikalle ja vein tarhaan mutustamaan iltapäiväheiniä. Toki annoin parit namit ennen kuin vein ulos sillä ne oli ansaittu ;)

Nyt minä siirryn sänkyyn ja jätän tietokoneen omaan rauhaan. Toivon että tykkäsitte tästä postauksesta ja kommentoikaa ihmeessä mitä piditte. Palaute on aina kivaa mun mielestä, niin tietää onko jotain paranneltavaa tms. Kommentoikaa toki myös jos löyty lempparikuvaa näiden otoksien seasta.
MOIKSUU!

-Jessica

PS. Mitäs pidätte uudesta ulkoasusta? On tällainen hieman väliaikainen viritelmä kunnes keksin jotain fiksumpaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti