tiistai 13. kesäkuuta 2017

41. Elmo Jankari 11.6, osa 1

Sunnuntaina oli sitten aika Elmo Jankarin pitämälle valmennukselle. Tunnit sisälsivät rataesteitä sekä parit maastoesteet kentällä, pellolla sijaitsevia maastoesteitä, sekä pienen veden.


Verryttely tapahtui estekentällä, edeltävän ryhmän ollessa pellolla ja vesiesteellä. Aloitin Herballa verryttelyn tavallisella kolmipalalla, mutta hetken kuluttua hevonen alkoi tuntua sen verran touhukkaalta, että päätin vaihtaa pelhamiin. Ratsastin kaksilla ohjilla, jotta pystyin paremmin kontrolloimaan vipuvaikutusta. 
Herba oli verryttelyn ajan todella hyvin kuulolla vaikka ei innostuksen takia malttanut taipua ja pyöristyä juuri lainkaan.

Elmon saavuttua edellisen ryhmän kanssa takaisin, oli meidän vuoro aloittaa hyppääminen. Tultiin ekana linjaa, puomi-ristikko-5 laukkaa-puomi-ristikko-puomi, jonka perään tehtiin ympyrä jonka molemmilla puoliskoilla oli kavaletit. Tästä jatkettiin pitkällä sivulla oleville pienille tukeille, joihin tuli kaksi laukkaa väliin. Tämän jälkeen taas ympyrä, jolla oli kavaletteja.

Ekalle linjalle olin kääntänyt liian aikaisin joten se oli aikamoista kiemurtelua.  Mulla oli myös tosi vaikeaa nähdä paikkoja esteille, kun on ollut pieni hyppytauko. Ympyröillä Herba punki jonkun verran ulkoa läpi, jonka takia valuttiin pois ympyräuralta ihan liikaa. Tukkien väliin otettiin vähän epämääräset kolme askelta ja nekin vähän kiemurrellen. Toinen ympyrä menikin vähän paremmin.

Toisella kierroksella linjan taaempi ristikko oltiin muutettu okseriksi. Okserissa itsessään ei ollut mitään ongelmaa mutta jäin itse liikaa pitämään kädellä, jonka takia tuli yksi kielto. Esteiden väliin kun olisi pitänyt ottaa viisi laukkaa, jäin nypläämään ohjasta niin paljon, että tultiin kuudella ja puolikkaalla, joka ei tosiaankaan onnistu. Toisaalta ihan hyvä, että Herba älysi pysähtyä, eikä rysäyttänyt esteen sekaan. Uudestaan kun tultiin linjalle, otettiin kuusi laukkaa jolla päästiin okseristakin yli. Ympyrät ja tukkisarja onnistuivat tällä kertaa paljon paremmin, eikä Herba punkenut yhtä paljoa.

Seuraavaksi tehtävää muutettiin hieman ja mukaan lisättiin kaareva linja pystyltä pysty-okseri sarjalle. Tästä jatkettiin ympyrä kavaleteille, jonka jälkeen okseri ja kaareva linja portille. Samaan syssyyn hypättiin myös tukit ja yksittäinen maastoeste. Ensimmäinen linja tuli taas ihan ok ja ympyrä myös. Kun lähestyttiin pystylle jolta piti jatkaa sarjalle, jäin taas nyppäämään ja tultiin melko pohjaan. Tämän seurauksena laukka kuoli sarjalle tultaessa ja kahden laukan väli jäi meille lyhyeksi ja Herba meni ohi. Taas näitä omia pieniä virheitä jotka saisi niin helposti kitkettyä pois. Uudestaan kun tultiin, ja hellitin kädestä, ei mitään ongelmaa. Siitä jatkui ympyrällekkin ilman mitään sen kummempaa ja okseri-portti linja ihan ok, vaikka okserista tippui etupuomi. Siitä eteenpäin tukit ok, mutta kaarteessa seuraavalle esteelle tapoin taas laukan ja vähän ennen estettä yritin tuupata yli. Eihän se tamma siitä todellakaan aio hypätä kun kuski törppöilee joten kostoksi liinat kiinni. Tän saman homman toistin pari kertaa, ennen kuin opin virheestäni ja lopetin sen nypläämisen. Pitäisi vaan antaa sen laukan sujua enemmän eikä ottaa sitä niin paljoa pois.


Rataesteet kun oltiin selvitetty, siirryttiin pellolle. Pellolla hypättiin lisää tukkeja jotka puolestaan sujui tosi hyvin. Herba oli siinä isolla avoimella alueella huomattavasti mukavempi ratsastaa ja sain paikatkin esteille. Tultiin siinä parit toistot ja hypättiin myös sarjana haudan päälle laitettu tukki ja siitä isompi puunrunko perään. Tähän taas vähän ponnistuspaikka epäonnistu ja tuli hassu hyppy jälkimmäiselle ja mulla heitti tasapaino vähän. Oon kuitenkin tyytyväinen hevoseen kun hyppäsi tosi hyvin sen!Vesiesteellä Herba epäröi hetken mutta siinä kun jalalla rohkaisi niin meni oikein nätisti. Mentiin siinä peräkkäin pari kertaa vaan käynnissä jonka jälkeen laukattiin vedestä läpi ja hiekkamäki ylös.


Tästä pääset videokoostetta katsomaan. Jätin siihen kaikki huonotkin pätkät, jotta se olisi mahdollisimman todenmukainen.

Sen kummempaa ei valmennuksen aikana tehty mutta sain todella paljon hyödyllisiä neuvoja ja asioita mitä pitäisi parantaa. Taidankin kertoa mielipiteitä päivästä erillisessä postauksessa, eli osa 2 seuraa lähiaikoina. Pysykää siis kuulolla ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti