perjantai 16. kesäkuuta 2017

43. Elmo Jankari 11.6, osa 2

Kuten lupasin, niin tässä on nyt se Elmon valmennuksen toinen osa. Keskityn tässä enemmän omiin mielipiteisiin valmennuksesta ja opetuksesta, en niinkään itse ratsastukseen.

Itse tykkäsin kovasti Elmon tyylistä opettaa. Sillä ottaen huomioon sen, että hän ei aikaisemmin ole meidän porukkaa valmentanut, opetti hän jokaista kuitenkin juuri ratsukon oman tason mukaan ja neuvoi kaikkia sopivalla tavalla. Vaikka tulikin kieltoja sekö pudotuksia useaan otteeseen, ei Elmolla mennyt kertaakaan hermo. Olen nääs kyllä törmännyt valmentajiin, jotka hermostuvat heti, jos ei onnistu. Mun mielestä valmentajan kuuluisi opastaa eikä raivota jos ei osaa.


Sain itse todella paljon hyvi neuvoja Elmolta ratsastukseni suhteen. Mm. siitä sanoi, että mun pitäisi enemmän hidastaa kropalla ja rentouttaa kättä jotta saisin sen hiukan alemmas, enkä roikkuisi siinä ohjassa jatkuvasti. Kuulin myös siitä, että mun pitäisi antaa laukan sujua enemmän, varsinkin kaarteissa. Se on asia joka niihin kieltoihin ja turhiin puomeihin johtaa, kun tapan sen laukan enkä anna sen rullata. 

Valmennusten välissä meillä oli hetki aikaa lounaalle ja samalla saatiin kysellä Elmolta kaikkea liittyen ratsastukseen ja hevosiin noin yleisesti.

Kehotti paljon treenaamaan tekniikkaa esteillä, ennen kun niitä voi nostaa. Esim. ei ne 160-tason hevoset aina hyppää sitä maksimia. Niillä tehdään paljon tekniikkaharjoittelua 110-130 esteillä. Näin saadaan sitä hyppyä hiottua ja tasapainoa erilaisilla tehtävillä, jotta se hevonen sitten pärjää siellä isoilla radoilla.


Nuorista hevosistaan Elmo kertoi myös hiukan. 2,5-vuotiaina hevoset otetaan sisäänratsastukseen, ja niillä ratsastellaan sitten se pari kuukautta, jonka jälkeen ne lasketaan taas laitumelle porukassa. Siellä ne ovat tovin ennen treeniin tuloa ikäluokkia varten.

Tän kummempaa ei taida olla varastossa mun aivoissa, joten saatte pärjätä ;) Katsotaan mitä seuraavaksi keksin teille väsätä. Toki saatte niitä ehdotuksia laittaa kuten aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti