sunnuntai 5. lokakuuta 2014

7. Syksyn käynnistys ja "maastoesteitä"

Hei vaan! Mites teidän syksy on käynnistynyt? Täällä meillä päin saa jo kaivaa talvitakkia ja pipoa esille. Tuolla pohjoisemmassahan on jo luntakin!
Hurjan nopeasti meni taas kesä.. ja lämpö. Sisälläkin alkaa olla aika kylmä, kun saa villasukkia ja paksumpaa hupparia laittaa päälle.

Nyt kuitenkin siirrytään heppailujen pariin :) Torstaina mulla oli taas normaaliin tapaan tunti jonka menin vaihteeksi Samilla. Aluksi Sami oli tosi lahna ja tosi tahmea. Sen kun siitä sai heräteltyä niin kyllä edettiin.
Meillä oli lämppätehtävänä neljä puomia keskiympyrällä. Eli yksi molempien pitkien sivujen keskellä ja kaksi pituushalkaisijalla.
Tultiin niitä ensin ravissa ja oli oikeastaan yllättävän hankalaa saada askelta sopimaan ettei puomi kolahtaisi. Varsinkin kun oli alla vähän hitaamman puoleinen ratsu.

Kun tarpeeksi oltiin yhteen suuntaan pyöriskelty vaihettiin suuntaa ja sama näin päin. Otettiin vähitellen laukkaa mukaan ja en nyt sanoisi että se askeleen sovittaminen tässäkään askellajissa helppoa ole.
Laukkailtiin molempiin suuntiin parisen kierrosta ja siirryttiin suuremmalle uralle.
Koko uralla lähettiin hakemaan kenttälaukkaa, eli hyvää rytmiä ja pyörivää laukkaa.
Samilla löysin melko nopeasti hyvän laukan ja pääsiinkin lisäämään vauhtia hiukan.

Noin viiden minuutin jälkeen siirryttiin alakentälle jossa oli määrä hypätä. Käytiin tutustuttamassa hevosia alhaalla olevaan pimeään nurkkaan. Käveltiin siis vaan sieltä missä oli tarkoitus tehtävän aikana laukata.

Tässä hiiiiiieno kuva siitä lopullisesta radasta :D
Meidän rata näytti suht tolta kuin kuvassa. Aloitettiin ensin kuitenkin pelkästä tukista.
Kierrettiin tuolta alhaalta ja kentän reunaa ylös tukkiesteelle.
Alhaalla suoralla oli tarkoituksena saada laukka kuntoon ennen estettä. Se onnistui kuin onnistuikin aivan mahtavasti.
Lähestyttiin estettä ja sai kyllä aika huolella keskittää hevosen sille että menisi yli. Sami meinasi stopata mutta en sallinut sitä vaan pyysin napakasti yli. Seuraavalla kerralla tultiin se ihan puhtaasti.

Tällä kertaa otettiin tuo mökkieste mukaan ja pakko sanoa että käännös tukilta mökeille oli aika tiukka. Varsinkin reippaassa laukassa...
Tultiin mökitkin ihan puhtaasti ilman epäröintiä :)
Lisättiin seuraavalle kierrokselle tuo pysty ja tultiin jokainen kerran nää kolme estettä.
Lopullista rataa tultiin pari kertaa niin etä ensimmäisellä tukkieste ja toisella tynnyri.

Hetki vielä otettiin rentoa laukkaa yläkentällä jonka jälkeen loppuverkat ja talliin päin.
Tunti meni minun mielestä iha sairaan hyvin ja olen tosi tyytyväinen omaan ratsastukseen ja Samin suorittamiseen. Toivottavasti vielä jollain tunnilla pääsen sillä menemään :)


Tällainen postaus tällä kertaa ja anteeksi kun kuvia ei juurikaan ollut, muuta kuin tuo mun taiteenilmaisu ;) Ja vielä tästä postauste aikaväleistä että en varmaan joka päivä kirjoittele, kun ei lukijoitakaan ole niin massiivista määrää.
Ehdotelkaa toki myös postausideoita!

Kiitos ja näkemiin!
-Jessica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti